neděle 28. září 2014

STEAK ZE SUMCE V PAPRIKOVÉ KRUSTĚ


Suroviny:

sumec
hladká mouka
mletá sladká / pálivá / uzená paprika
mletý bílý pepř
sůl
máslo
olej

Postup:

Mouku smícháme s pepřem a paprikou podle výběru. Porce masa opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran je osolíme a pak obalíme v mouce. Ihned je vkládáme do rozpáleného másla (s kapkou oleje, ten zabrání tomu, aby se máslo přepalovalo), aby vlivem osolení nestihly pustit vodu a mouka nezvlhla. Máme-li porce silnější, osmažíme je nejprve prudce z obou stran, aby se mouka zatáhla a teprve poté je na mírnějším ohni doděláme. Jsou-li slabší, stačí je osmažit pár minut z každé strany. Na talíři ještě jednotlivé porce přelijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s čímkoliv chceme (já ryby nejraději s bramborem nebo s čerstvým chlebem).
(Pro silnější krustu je možné rybu obalit nadvakrát. Porci obalíme jednou, rychle z obou stran zatáhneme, obalíme ji znovu a teprve poté doděláme.)





Žádné komentáře:

Okomentovat