sobota 5. prosince 2015

MAKOVÁ KOLEČKA SE SKOŘICOVÝM KRÉMEM


Suroviny:

250 g hladké mouky
150 g mletého máku
120 g moučkového cukru
250 g másla
1 celé vejce
3 lžičky mleté skořice (půl do těsta a zbytek do krému)

krém na slepování (recept najdete TADY)

Postup:

Mouku prosejeme do mísy, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme je. Poté k nim přidáme vejce a změklé máslo a rukama vypracujeme hladké a kompaktní těsto. To zabalíme do potravinové fólie a necháme ho do druhého dne odpočívat v lednici. Poté z něj vyválíme plát vysoký přibližně 3 mm, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary (při vykrajování podsypáváme moukou). Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů dokud nezrůžoví. Na upečené makovky kápneme slzu rozpuštěné čokolády a přilepíme vlašský ořech.

Pokud vás zajímá, jak Popelka peče cukroví, podívejte se SEM.



Žádné komentáře:

Okomentovat