pátek 2. června 2017

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

Tahle pomazánka čekala na svojí příležitost už od prosince (dělala jsem ji před Vánoci jako jedlý dárek). Proč, to ani nevím. Recept je přitom tak jednoduchý, že na něm nebyla zhola žádná práce. Tak teď, konečně! Milovníci škvarků tuhle pomazánku určitě znají. Odpůrce škvarků k její přípravě asi beztoho nijak motivovat nebudu. Ale vy všichni ostatní ji vyzkoušejte, je to výborná klasika!


Suroviny: 

200 g škvarků
2 lžíce sádla
2 středně velké cibule
2 velké okurky
3 vejce
1 stroužek česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
pepř, sůl

Postup:

Škvarky, sádlo (to můžeme předtím rozehřát, hmota se lépe spojí), česnek a hořčici rozmixujeme v robotu na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a vejce a pomazánku důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazenou nejlépe na čerstvém chlebu.



Žádné komentáře:

Okomentovat