Recept je z babiččiny kuchařky a pokud vás stejně jako mě zarazí použitá polohrubá mouka, vůbec se nebudu divit. Měla jsem z něho trochu strach, ani za mák jsem mu nevěřila. Oprávněně, to musím přiznat. Těsto se hůř zadělává a o něco hůř se s tím také pracuje. Není tak kompaktní, jako loňské z hladké mouky, lehce se drolí a při vykrajování je třeba větší trpělivosti. Musím ovšem uznat, že slovo "křehkost" nabylo s tímhle receptem úplně nový rozměr a polohrubá mouka rozhodně není pouhý rozmar. Mňam!
Suroviny:
250 g polohrubé mouky
90 g moučkového cukru
160 g másla
1 žloutek
lžička sušené citronové kůry, půl lžičky mleté skořice, půl lžičky mletého hřebíčku
Postup (obecně o cukroví si prosím přečtěte TADY):
Žádné komentáře:
Okomentovat