čtvrtek 9. října 2014

PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

Jestli si libujete v paštikách, tady je tip, jak si takové jedné úplně základní udělat docela velké množství (které si samozřejmě můžete poupravit podle spotřeby), a navíc úplně jednoduše a rychle. No a samozřejmě i docela zdravě a levně. Vážně. Koukejte.






Suroviny:


500 g kuřecích jater
3 střední cibule
5 stroužků česneku
200 ml smetany
máslo
pepř, sůl, provensálské koření (rozmarýn, tymián, saturejka, dobromysl, fenykl, levandule), anebo jakékoliv jiné podle chuti





Postup:

Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a namočíme nejlépe přes noc do mléka. Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme koření a česnek. Krátce zarestujeme. Přihodíme játra i s mlékem a vaříme tak dlouho, dokud se všechno mléko neodvaří. Poté játra zalijeme smetanou, přiklopíme a dusíme do měkka. Celou směs rozmixujeme do hladka (pokud používáme čerstvé koření, odstraníme nejprve tvrdé větvičky), osolíme a hotovou směsí plníme misky, které navrch zalijeme rozpuštěným máslem. Uchováváme v lednici. Do paštiky také můžeme přimíchat i mandle, ořechy nebo brusinky (a nebo cokoli jiného podle chuti).








2 komentáře:

  1. Moc hezké, určitě to bude taky dobré. Paštiku chci už dlouho zkusit, ale ještě jsem se k tomu neodhodlala. :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odhodlejte se, je to opravdu jednoduché a dobré. :-)

      Vymazat