úterý 14. dubna 2015

HŘÍBKOVÁ POLÉVKA S FAZOLEMI






Suroviny:

4 hrsti bílých fazolí (já použila 2 bílých velkých a 2 bílých malých)
2 hrsti sušených hříbků
přibližně 150 g čerstvých hříbků (hmotnost po svaření)
3 velké brambory (použila jsem pečené v troubě ve slupce)
200 ml vysokoprocentní smetany
tenký plátek másla
kapka octa na dochucení
pepř, sůl




Postup:

Fazole namočíme na noc do vody (každý druh zvlášť). Druhý den je slijeme a uvaříme v neosolené vodě do měkka (větší druhy vaříme nejdřív a menší přidáme v průběhu). K uvařeným fazolím dolijeme podle potřeby vodu (či vývar), přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory (pokud použijete jako já pečené, stačí je do polévky přidat až ke konci), všechny houby, máslo, základ osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor (kvůli sušeným houbám ale ne méně než 20 minut). Poté přilijeme smetanu, přidáme posekanou petrželku a dochutíme kapkou octa. Už nevaříme, pouze prohřejeme a můžeme podávat.












Žádné komentáře:

Okomentovat