středa 3. února 2016

KRÉMOVÁ ČESNEČKA S VEJCEM

Česnečku jsme tu už měli. Dvakrát. Jednu fofrovou zdravotní a jednu řádnou, "nažírací". Tahle je jemnější a krémovější, bez vývaru, ale stejně dobrá - ostatně jako každá česnečka. :-)


Suroviny:

1 celá česneková palice
1 střední cibule
3 lžíce másla
400 ml mléka
200 ml smetany
2 celá vejce
pepř, sůl, medvědí česnek

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji necháme zesklovatět. Přihodíme pokrájený česnek a krátce ho orestujeme. Přilijeme mléko a přibližně deset minut vaříme. Když česnek změkne, rozmixujeme základ tyčovým mixérem dohladka. Naředíme ho podle potřeby mlékem, ve kterém důkladně rozkvrdláme obě vejce, přidáme smetanu a polévku dochutíme solí, pepřem a medvědím česnekem. Krátce provaříme.








Žádné komentáře:

Okomentovat