pátek 20. ledna 2017

MAĎARSKÝ TELECÍ PAPRIKÁŠ



Suroviny:

1 kg libového telecího
3 červené papriky (kapie)
3 středně velké cibule
2 lžíce rajského protlaku
200 ml zakysané smetany
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
pepř, sůl, 2 lžíce mleté sladké papriky



Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci na rozpáleném sádle dozlatova. Maso nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a necháme ho zatáhnout. Když je osmahnuté dohněda, zaprášíme ho paprikou, moukou, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem) tak, aby bylo ponořené. Dusíme cca půl hodiny. Pak přidáme polovinu zakysané smetany, protlak a na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme, dokud není maso měkké.
Podáváme nejlépe se širokými nudlemi ozdobené kopečkem zakysané smetany.






Žádné komentáře:

Okomentovat