sobota 15. listopadu 2014

SMAŽENÁ VEPŘOVÁ JÁTRA



Suroviny:

500 g vepřových jater
3 velké cibule
200 g slaniny
1 lžíce sádla
pepř, sůl

Postup:


Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném sádle ji osmažíme dozlatova. Přidáme na proužky nakrájenou slaninu, necháme ji trochu vypéct a pak do pánve vložíme i játra. Nejprve je zprudka z obou stran osmahneme, pak stáhneme teplotu, opepříme a smažíme tak dlouho, dokud nebudou hotová. To zjistíme tak, že do nich píchneme a pokud bude ze vnitřku stále vytékat krev, je třeba jim ještě dát čas. Nepícháme do nich ale příliš, aby neuteklo příliš mnoho šťávy. Játra solíme vždy až na talíři, aby neztvrdla! Podáváme třeba se šťouchanými bramborami a s domácí tatarkou (jak na ni se můžete podívat TADY).








Žádné komentáře:

Okomentovat