sobota 5. prosince 2015

KÁVOVÉ CUKROVÍ




Suroviny:

250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
2 lžičky jemně mleté zrnkové kávy
4 lžičky jemné instantní kávy (půl do těsta, půl do krému)
150 g másla
2 žloutky
celé kávové zrno a hořká čokoláda na ozdobení

krém na slepování (recept najdete TADY)

Postup:

Sypké suroviny důkladně promícháme v míse, přidáme žloutky a máslo a všechno důkladně propracujeme rukama tak, aby nám vzniklo hladké a kompaktní těsto. To necháme v lednici odležet do druhého dne. Poté ho vyválíme (podsypáváme moukou) a vykrajujeme z něho libovolné tvary, které pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů dorůžova. Po upečení je slepujeme krémem a zdobíme hořkou čokoládou a zrnkem kávy.

Pokud vás zajímá, jak Popelka peče cukroví, podívejte se SEM.



Žádné komentáře:

Okomentovat