pátek 6. června 2014

ZAPEČENÁ KOTLETA

co dům dal (aneb když je zkrátka třeba spotřebovat všechny zbytky z lednice).





Suroviny:

2 pěkné vyšší a prorostlejší kotlety
2 střední cibule
1 velké rajče
1 červená paprika
2 bílé papriky
30 g čedaru
kousek slaniny
pepř, sůl







Postup:

Kotlety z obou stran osolíme a důkladně opepříme. Cibuli, rajče a červenou papriku nakrájíme na tenké plátky a navrstvíme je na maso (nejprve cibule, aby od ní kotleta chytla ten správný šmak, pak rajčata a nakonec papriky). Kotlety vložíme do pekáčku, podlijeme vodou (pokud máme kotlety méně prorostlé, přidáme pár lupínků másla nebo trochu sádla) a pečeme nepřikryté v rozehřáté troubě na střední až nízkou teplotu (podle trouby) do měkka. Dáváme přitom pozor, abychom maso nevysušili! Podle potřeby podléváme. Pár minut před koncem zvýšíme teplotu a posypeme maso strouhaným čedarem a navrch položíme slaninu. Společně s masem můžeme v troubě na zvláštním pekáčku opéct i poloviny bílé papriky, kterou před pečením lehce potřeme olejem a osolíme. Podáváme s na pánvi opečeným bramborem a domácí hořčicí.




Žádné komentáře:

Okomentovat