pondělí 9. června 2014

FRANCOUZSKÝ KAPR

aneb prostě jen sofistikovanější název pro kapra na rozmarýnu s estragonem (akorát že po francouzsku to zní lepší :-) )




Suroviny:

porce kapra dle počtu strávníků
bílé víno
citron
plátek másla
sůl, sušený rozmarýn a estragon






Postup:

Kapra omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Osolíme, podle chuti posypeme rozmarýnem a estragonem a vložíme na pánev na rozpálené máslo nejprve kůží dolů. Když je opečená dokřupava (cca 5 minut), stáhneme teplotu a kapra obrátíme. Zastříkneme bílým vínem, pokapeme lehce citronem a necháme dodělat i z druhé strany (opět přibližně 5 minut). Ihned podáváme (já ho ráda třeba jen se zeleninou nebo čerstvým chlebem).



Žádné komentáře:

Okomentovat