čtvrtek 6. března 2014

PEČENÉ HOVĚZÍ MASO, ZELENÉ FAZOLKY SE SLANINOU, BRAMBORY VAŘENÉ VE SLUPCE

Suroviny:

1 kg hovězího zadního
150 g špeku
tymián, pepř, sůl

Postup:

Maso našpikujeme, potřeme ho lehce olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a necháme ho v chladu odležet alespoň přes noc. Před úpravou ho necháme odpočinout při pokojové teplotě cca hodinu. Pak ho zprudka opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi dohněda. Přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme přiklopené při nízké teplotě 2 - 3 hodiny, dokud není maso měkké. Podléváme, aby se nevysušovalo.
Podáváme např. se zelenými fazolkami se slaninou, nebo se zeleninovým salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat