čtvrtek 6. března 2014

BUŘTY NA PIVU

Suroviny:

buřty (tak akorát do pekáčku, kolik kdo sní)
cibule (záleží, jak kdo rád, já dávám 1:1 – buřty : cibule)
kečup (máte-li, tak malou plechovku rajčatového protlaku)
hořčici (podle chuti plnotučnou, kremžskou či obojí)
pepř, kmín, česnek, tymián, chilli
pivo

Postup: 

Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně jako cibuli. Vložíme do pekáčku, přidáme hojné množství kečupu a hořčice, koření od každého špetku, zalijeme pivem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů cca půl hodiny – dokud není měkká cibule. Podávané s čerstvým chlebem jsou takto upravené buřty lahůdkou!



Žádné komentáře:

Okomentovat