čtvrtek 6. března 2014

KUŘE S CELEROVOU OMÁČKOU, VAŘENÉ BRAMBORY

Suroviny:

8 kuřecích horních čtvrtek
1 malý celer
2 střední cibule
trochu oleje
200 ml smetany
2 lžíce másla
čerstvý tymián, rozmarýn, pepř, sůl

Postup:

Maso důkladně osolíme, opepříme a opečeme v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Přendáme ho na talíř a ve výpeku orestujeme dohněda na jemno nastrouhaný celer a nadrobno nakrájenou cibuli společně s tymiánem a rozmarýnem. Zalijeme vývarem, přidáme máslo, smetanu, osolíme a opepříme a necháme krátce povařit. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vrátíme maso zpět a dusíme na mírném ohni cca hodinu.
Podáváme s vařenými bramborami.



Žádné komentáře:

Okomentovat