středa 5. března 2014

KUSKUS S KUŘECÍM MASEM A KARI

Suroviny:

dva hrnky kuskusu
3 kuřecí stehna
2 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
pepř, kari
sterilovaný hrášek, kukuřice

Postup: 

Připravíme si vývar z kuřecích stehen. Stehna pak přendáme stranou a po zchladnutí obereme.
Kuskus vsypeme do hrnce a přidáme čtyři hrnky vývaru (připravujeme vždy v poměru 1 : 2). Podle potřeby přilijeme trochu olivového oleje a přivedeme k varu. Když se kuskus začne vařit, stáhneme ho z vařiče a pod pokličkou necháme dojít. Mezitím si na pánvi na kapce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, maso, hrášek, kukuřici, okořeníme, lehce dosolíme a celou směs trochu prohřejeme. Nakonec řádně promícháme s uvařeným kuskusem a podáváme. Takto upravený kuskus chutná výborně s kyselou okurkou nebo červenou řepou, teplý i studený.


Žádné komentáře:

Okomentovat