středa 5. března 2014

KUŘECÍ PRSNÍ STEAK NA ROZMARÝNU, BRAMBORY PEČENÉ V TROUBĚ

Suroviny:

2 kuřecí prsa
několik snítek čerstvého rozmarýnu, pepř, sůl
1 větší cibuli
brambory
směs koření na pečené brambory (koriandr, česnek, petržel, paprika, kmín, chilli, hořčice)

Postup:

Kuřecí prsa podélně rozřízneme na dva tenčí plátky a potřeme je z obou stran olejem. Důkladně osolíme a opepříme. Rozmarýn otrháme a maso v něm z obou stran obalíme. Zprudka smažíme na rozpálené pánvi, z každé strany max. deset minut, aby se maso nevysušilo. Cibuli nakrájíme na silná kolečka a pečeme vedle masa, dokud okraje nezhnědnou.
Brambory nakrájíme na čtvrtky a vyskládáme je na plech potřený olejem. Osolíme, opepříme a posypeme kořenící směsí. Pečeme v troubě při střední teplotě cca hodinu.


Žádné komentáře:

Okomentovat