středa 5. března 2014

ŠPAGETY CARBONARA

Suroviny (pro dvě osoby):

hrst špaget
100 g Pancetty (lze nahradit slaninou)
100 g parmazánu
6 žloutků
pepř, sůl
olivový olej
(dále přidávám lžíci sušených rajčat - granule, ale do původního receptu se nepoužívají)

Postup:

Špagety uvaříme v dobře osolené vodě. Pancettu nakrájíme na nudličky a společně s rajčaty (pokud chcete přidat) osmažíme na olivovém oleji dokřupava. Během smažení smícháme zvlášť v míse žloutky s na jemno nastrouhaným parmazánem. Na pánev k osmažené slanině přidáme špagety, prohřejeme, pak odstavíme z ohně a vmícháme žloutkovou směs. Nakonec opepříme (nejlepší je samozřejmě čerstvě mletý pepř) a podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat