úterý 5. května 2015

ŠTIKA NA MÁSLE, ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY


Suroviny:

štika
2 lžíce másla, kapka oleje
4 lžíce hladké mouky
pepř, sůl

brambory
1 lžíce másla, kapka oleje
4 snítky rozmarýnu (nebo lžička sušeného)
pepř, sůl

Postup:

Brambory podélně rozkrájíme na čtvrtiny a ve slané vodě je předvaříme do poloměkka. Slijeme a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem (olej zabrání přepalování másla) je společně s pepřem a rozmarýnem osmažíme dozlatova. Porce ryby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran je osolíme a opepříme, obalíme v mouce a ihned vkládáme do rozpáleného tuku, aby mouka nezvlhla. Opékáme zprudka z každé strany přibližně tři minuty tak, aby se mouka osmažila dokřupava a můžeme podávat.







Žádné komentáře:

Okomentovat