úterý 28. dubna 2015

VEPŘOVÉ SRDCE NA SMETANĚ, RÝŽE


Suroviny:

2 vepřová srdce
200 g dobré slaniny
2 střední cibule
1 malý stroužek česneku
250 ml vysokoprocentní smetany
1 lžíci hladké mouky
1 lžíci másla
1 lžíce sádla
200 ml vývaru
pepř, sůl, 2 snítky tymiánu

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobno a necháme ji na rozpáleném sádle zesklovatět. Přidáme pokrájenou slaninu, na proužky nakrájené, očištěné a odblaněné srdce a osmahneme ho do hněda. Krátce zarestujeme prolisovaný česnek, základ zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Poté vyjmeme tymián, osolíme, opepříme, vlijeme smetanu, zahustíme jíškou umíchanou z másla a mouky a 20 minut provaříme. Podáváme s rýží.






Žádné komentáře:

Okomentovat