Po nějaké době (po delší, než by bývalo bylo záhodno) jsem dělala revizi a pořádek v koření. Dosypávala jsem a objednávala co docházelo nebo už dokonce chybělo (na většinu mého koření se můžete podívat TADY). Pro mě je revize šikovná příležitost jak využít starší koření. Dosypávat čerstvé na postarší zbytky není myslím úplně ideální systém. A přesypávat každý zbytek koření na talířek a znovu ho vracet navrch toho nového ... No, jen si to představte. Takovéhle věci tedy také umím, ne že ne. Nejlíp pozdě v noci místo doopravdy potřebného úklidu sedávám na zemi v kuchyni a za hlavu házím prázdné sáčky od luštěnin, koření, těstovin, mouk a všemožných jiných věcí. Do skříně pak s hrdostí rovnám čisté, důkladně vymyté a nablýskané dózy a sklenice a s mžitkami před očima z únavy spokojeně pozoruju kočku, jak nadšeně ryje tlamičkou v těch prázdných obalech a vytrvale olizuje každý igelit v dosahu. Kdybyste někdo potřeboval školení v naprosto neužitečném, neefektivním a zbytečném trávení času, napište si o kontakt. Proškolím zdarma. Zaručeně vám to trochu pomotá život. :-)
uzená paprika
pepř
kmín
rozmarýn
tymián
oregáno
majoránka
medvědí česnek
klasický česnek
cibule
kurkuma
celerová nať
petržel
pažitka
pórek
Jako do žádné z domácích směsí ani do této nedávám sůl (asi proto, že na nich nepotřebuji vydělávat, tudíž nahánět objem a gramáž). Koření je samozřejmě dobré skladovat v suchu a pokud možno v temnu. Používá se podle chuti a potřeby. :-)
Mimochodem, věděli jste, že glutaman si můžete koupit i jen tak, samostatně, a třeba si ho do té směsi sami přidat? Já to teda nevěděla a když jsem to zjistila, měla jsem oči úplně navrch hlavy. Poprvé navrch jsem je měla, když jsem se dočetla, že glutaman se přidává i do JEDNODRUHOVÉHO koření. Jestli on ten svět už vážně není trochu na hlavu, když je třeba uměle zvýrazňovat přirozené zvýrazňovače. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat