úterý 11. listopadu 2014

HOUSKOVÉ KNEDLÍČKY S CIBULÍ A PETRŽELKOU

Suroviny:

500 g hrubé mouky
10 g droždí
300 ml vlažného mléka
2 starší rohlíky nebo housky
1 vejce
2 velké cibule
velkou hrst čerstvé petrželky
špetka soli a cukru

Postup:

Cibuli nakrájíme na hrubo, na malé trošce oleje ji osmažíme dozlatova a necháme ji trochu prochladnout. Mouku v míse promícháme se solí. Uděláme v ní důlek, do kterého dáme vejce, rozdrobené droždí, špetku cukru, mléko a necháme chvíli odležet. Vařečkou pak zaděláme těsto, do kterého zapracujeme na kostičky nakrájené pečivo, nahrubo pokrájenou petržel a osmaženou cibuli a necháme ho na teplém místě vykynout. Když alespoň zdvojnásobí svůj objem, rozválíme ho do dlouhé nudle, ze které nožem odkrajujeme stejně velké kousky těsta (tak akorát do dlaně). Z kousků tvarujeme kompaktní koule, které po cca pěti kusech (nabudou!) vkládáme do osolené vroucí vody. Vaříme přiklopené pokličkou přibližně 15 minut, poté je děrovanou lžicí vyjmeme a ihned propícháme dlouhou vidličkou, abych z nich vyšla pára.












Žádné komentáře:

Okomentovat