sobota 30. srpna 2014

FRANKFURTSKÁ POLÉVKA







Suroviny:


3 párky (6 nožiček)
5 středních brambor
2 velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce másla (ještě lépe sádla)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
300 ml mléka
svazek čerstvé petržele
sůl, půl lžičky mletého pepře, 3 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky, lžička majoránky




Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na rozpáleném sádle zesklovatět. Pak přidáme na kolečka nakrájené párky, prolisovaný česnek a papriku, krátce orestujeme a základ zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme, přisypeme na kostičky nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut. Po této době přilijeme mléko, ve kterém jsme rozkvrdlali mouku. Necháme dalších 20 minut provařit. Ke konci přihodíme do polévky nasekanou petrželku a majoránku a můžeme podávat.







Žádné komentáře:

Okomentovat