čtvrtek 3. července 2014

KUŘE À LA KACHNA





Suroviny:

2 kuřecí stehna
sáček kysaného zelí (nebo ještě lépe domácího nakládaného)
dvě lžíce sádla (já použila přímo kachní)
pepř, sůl, mletý kmín







Postup:

Na dno pekáčku rozložíme kysané zelí a sádlo. Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, z obou stran opepříme a důkladně osolíme. Vložíme je do pekáčku na zelí, podle chuti posypeme mletým kmínem - záleží i na tom, jaké máme zelí, poctivé domácí bývá okmínované důkladněji. Použít můžeme samozřejmě i kmín celý nebo drcený, opět záleží na chuti. Máme-li zelí kupované, podlijeme kuře jeho lákem, v opačném případě přidáme trochu vody. Kuře pečeme přiklopené v troubě na střední teplotu přibližně hodinu, pak víko odklopíme a dopečeme cca 10 minut do křupava. Průběžně podléváme. Podáváme s houskovým knedlíkem.









Žádné komentáře:

Okomentovat