neděle 15. června 2014

TŘEŠŇOVÁ HRNKOVÁ BUBLANINA

Třešně jsou další ovoce, na kterém si pořádně pochutnáte jen v létě. Být třešně celý rok, mohla bych se živit jen jimi a vůbec by mi to nevadilo. :-) Až mi bylo trochu líto rozpliznout je do bublaniny, místo abych je snědla čerstvé. Přesvědčila mě až možnost vyzkoušet nový keramický pekáček, který jsem si koupila ke konci května na hrnčířských trzích. Nakonec jsem vyhrabala nejmenší hrnek, který jsem doma našla (tak akorát do malého pekáčku pro dva) a pustila se do toho. V keramice se tedy peče náramně, a i z ní nějak lepší chutná, estetika je zaručená a nesporná!





Suroviny:


2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru krupice
prášek do pečiva
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1- 3 vejce (podle velikosti hrnku)
třešně






Postup:





Všechny suroviny důkladně promícháme v míse. Máme-li čas, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který poté do těsta lehce vmícháme, bublanina tak bude nadýchanější. Není to ale nutné, dobrá je i tak. 










Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáček, poklademe třešněmi a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu tak dlouho, dokud zapíchnutá špejle nevyjde z těsta čistá.










Žádné komentáře:

Okomentovat