středa 5. března 2014

ZAPEČENÁ DÝNĚ S DÝŇOVOU OMÁČKOU A PEČENÝM BRAMBOREM

(pozor, recept obsahuje slaninu, kterou je ale možné jednoduše vynechat)

Suroviny:

kus dýně Hokaido, tak akorát do pekáčku 
cibule, česnek, slanina dle množství dýně 
kousek másla
bazalka, saturejka, pepř, sůl

Postup: 

Dýni vydlabeme a nakrájíme na proužky (neloupeme). Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, slaninu na nudličky. Všechno dohromady smícháme v pekáčku, osolíme, opepříme, okořeníme a poklademe plátky másla. Pečeme při střední teplotě 45 - 60 minut. Omáčku připravíme stejně jako polévku, pouze hustější (recept viz "Polévky").
Podáváme s opečenými bramborami.





Žádné komentáře:

Okomentovat