středa 5. března 2014

KVĚTÁK V TROJOBALU

Suroviny:

1 středně velký květák
mouka, strouhanka, vejce na obalení
sůl

Postup:

Květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Pak obalíme klasicky do trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarkou (viz Dipy / omáčky).



2 komentáře:

  1. Anonymní9.4.14

    Před obalením je dobré růžičky ještě osolit. Já růžičky dělám menší a nevařím je, ale rovnou obalím a smažím. Jinak jsou moc měkké až "rozblemcané".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je Popelčino9.4.14

      Květák už vařím v osolené vodě, takže dalšího solení netřeba.

      Vymazat