pátek 11. července 2014

VEPŘOVÉ NA MEDU A HOŘČICI, BULGUR


Jestli máte jednou za čas chuť na něco trochu netradičního, příležitost uvařit si tenhle recept je tu. Je jednoduchý a určitě vám přinese vítanou změnu. A jestli zrovna neholdujete sladkoslaným chutím (ostatně i já to tak mám, jenže tahle kombinace je prostě tak nějak dobrá), určitě vyzkoušejte alespoň bulgur. Já si ho zamilovala. Seženete ho třeba v síti prodejen dm drogerie.
A u vaření čehokoliv, v čem se počítá s hořčicí, je zároveň příležitost pro výrobu hořčice domácí. :-) Jak na ní se můžete podívat ZDE.





Suroviny:

300 g vepřové krkovice
2 cibule
2 lžíce medu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce francouzské hořčice
(podle chuti několik plátků slaniny)
pepř, sůl








Postup: 

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na oleji dozlatova. Maso nakrájíme na kostky, osolíme ho, důkladně opepříme, přihodíme k cibuli a restujeme zprudka tak dlouho, dokud se nezatáhne (v tuto chvíli také přidáváme slaninu, pokud ji máme). Pak stáhneme oheň, podlijeme maso 2 dcl vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso hotové, přidáme do šťávy výpeku med a hořčici, promícháme a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se šťáva nezredukuje na požadovanou hustotu.
Podáváme s libovolnou přílohou, v tomto případě s bulgurem.







Žádné komentáře:

Okomentovat