středa 5. března 2014

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA (z mraženého špenátu)

Suroviny:

1 balení mraženého špenátu
1 malá cibule
3 stroužky česneku
200 ml smetany
2 lžíce másla
hladká mouka
vývar
špetka muškátového oříšku, pepř, sůl

Postup:

V hrnci na másle osmažíme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a umícháme jíšku. Pak přidáme rozmrazený špenát (pokud možno slijeme přebytečnou vodu) a muškátový oříšek a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni cca 10 minut. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme smetanu a ještě krátce povaříme.
Podáváme s kostičkami opečeného chleba.



Žádné komentáře:

Okomentovat