čtvrtek 6. března 2014

LILEK ZAPEČENÝ S MLETÝM MASEM

Suroviny:

1 lilek
200 g mletého masa
1 vejce
2 velké cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmazánu
lžička sladké papriky, lžička drceného kmínu, lžička medvědího česneku, trochu saturejky, pepř, sůl

Postup:

Lilek omyjeme, podélně ho rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu na jemno pokrájíme a smícháme ji v míse s masem, s jednou nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, solí a kořením. Masovou směsí plníme vydlabaný lilek. Navrch naklademe druhou cibuli nakrájenou na kolečka a posypeme parmazánem. Pečeme tak dlouho, dokud nebude lilek měkký (ne rozbředlý).
Podáváme třeba s vařeným bramborem.


Žádné komentáře:

Okomentovat