středa 2. dubna 2014

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

aneb další a na chvíli poslední kapustový recept (kapustové závitky TADY a kapustnica TADY). :-)

(pozor, recept je uveden jako bezmasý, ale obsahuje slaninu, kterou je ovšem možné jednoduše vynechat)

Suroviny:

1 kapusta
10 dkg slaniny
2 vejce
1 cibule
stroužek česneku
strouhanka
pepř, majoránka, drcený kmín, sladká paprika, kari (případně zelené bylinky – petržel, pažitka, celerová nať), sůl

Postup: 

Kapustu uvaříme do měkka, scedíme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na jemno. Přidáme na nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, utřený česnek, koření, osolíme a podle potřeby spojíme jedním nebo dvěma vejci a strouhankou. Z této směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a čerstvou cibulí.







9 komentářů:

  1. Anonymní9.4.14

    Mám také rád brambory pokmínované, většina lidí kolem mne však nikoliv :-(. Na fotkách je však vidět, že brambory jsou suché, neomaštěné. Pak tolik nechutnají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je Popelčino9.4.14

      Brambory jsou suché a neomaštěné, protože karbanátky jsou smažené, tak aby byla nějaká rovnováha víme? :-) Kmín na bramborách také nesnáším, ale zase jsme u té rovnováhy.

      Vymazat
  2. Anonymní10.4.14

    To že jsou karbanátky smažené, neznamená přeci, že musí být nasáklé olejem? S tou rovnováhou je to tedy nějak špatně :-). Brambory vždy jedině omaštěné! (jen můj názor).
    Jestliže kmín na bramborách nesnášíte, tak proč jsou brambory na fotografiích okmínované? Nějak jsem to nepochopil :-(.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní10.4.14

    Chybí mi v blogu kategorie Mletá masa. Přimlouvám se za ni.
    A použitý formát blogu není úplně dobrý. Už si o tom píšeme na jiném místě a i tak. Nemožnost vkládat do komentářů fotografie, chybí možnost uvést u komentáře nick, absence knihy návštěv, zásadní problém s nemožností vyhledávání byl už zmíněn, a další a další. Jestliže se odvoláváte, že je to blog, proč nejde vyhledávat podle data vložení příspěvku? No, je to škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní11.4.14

    Dnes jsem zaznamenal zásadní změnu. Komentáře se budou objevovat pod příspěvky až po schválení. Zřejmě se autorce některé komentáře zajídají a nelíbí, jinak si neumím novinku vysvětlit.
    Mně se však zase zajídá, aby mi někdo schvaloval můj názor, vyjádřený slušnou formou v komentáři. Takže "sbohem šátečku". Budete tady opět sama se svými recepty, bez komentářů, které vás asi občas štvaly, ale třeba i mohly v něčem poradit. Tak sbohem..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu. Nemám nejmenší chuť číst deset Vašich arogantních a pohrdavých komentářů každý další den, které jsou navíc mimo téma receptů - např. řešení otázky, proč jsem nezvolila e-stránky ale blog nebo proč nesdílím informaci, že v obchodě si můžeme koupit i vanilinový cukr, nebo proč tu chybí tenhle recept a tamhle zase tenhle, a už vůbec nemám chuť se pitvat v tom, jestli jsou brambory chutnější (ne)omaštěné nebo (ne)pokmínované (což je velice subjektivní záležitost). Máte-li potřebu dělat osvětu a ventilovat někde své vlastní chutě a názory, založte si vlastní stránky a realizujte se na nich (určitě Vám to bude ku prospěchu víc, než stěžovat si na nějakém no name cizím blogu, který je od zápatí k záhlaví špatný, nepřehledný a nepřesný). Jste evidentně náročný čtenář i kuchař a v dnešní době, kdy blog píše každý druhý, určitě najdete deset takových, nad kterými nebudete muset vzdychat a které Vám budou vyhovovat. Také nevím, kde jste získal dojem, že jsem na blogu sama. Dostávám užitečnou zpětnou vazbu na jiných serverech, ve vzkazech a od přátel osobně a blog má víc než uspokojivou návštěvnost. Vaše komentáře nejenže nejsou podnětné, ale ani neposkytují prostor pro odpovědi (to všechno navíc anonymně). Pravděpodobně bych na ně tedy stejně brzy přestala odpovídat (už jen proto, že nemám kapacitu na to zadělávat si mozek deseti zbytečnostmi denně). Takže jsem ráda, že si rozumíme a že jsme to vyřešili takhle zavčasu. Také se s Vámi loučím. Mějte se moc pěkně, hodně zdaru ve vaření a hodně invence při případném zakládání vlastních e-stránek. S pozdravem Popelčino.

      Vymazat
  5. Brambory zásadně bez kmínu :-D Na mase mi nevadí, ale na bramborách je fujky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popelčino11.4.14

      Já kmín obecně nějak nerada. Když už, tak drcený. Ale ten zas bramborám nedělá dobře. Akorát že nevařím jen pro sebe, tak zase abych ostatní šidila jenom proto, že něco nemám ráda, to nechci. :-)

      Vymazat
  6. Anonymní11.4.14

    Jen pro vás, příspěvek není potřeba zveřejňovat.
    Ani jeden můj příspěvek nebyl pohrdavý nebo arogantní. Všechny byly míněny v dobrém, bohužel jste je pochopila po svém. Vypadá to, že příspěvek, kde vás, nebo se váš výtvor nechválí, není ten správný.
    Tu, jak vy píšete osvětu, dělat nepotřebuji. Své stránky mi doporučovat nemusíte, vedu je již sedmým rokem a řekl bych že úspěšně a jsou i docela populární. Budete se tomu možná divit, ale ke komentářím vašeho blogu jsem byl vyzván s tím, že to uvítáte. No, nepovedlo se. Z nabídky autorství komentáře jsem si nic jiného než anonym nevybral. Sám jsem si postěžoval, že nelze normálně uvést nick nebo mailovou adresu a pod. Facebook, ani účet google totiž záměrně nepoužívám.
    Já tedy nejsem rád, že jsme si neporozumněli, ale po přečtení vaší poslední odpovědi to je zřejmě dobře. Evidentně jste naladěna na jinou notu.
    Mé všechny komentáře klidně smažte, jsou pro vás "mimo téma, nepodnětné, zatěžující, zbytečné,....". Já vás již více "obtěžovat" nebudu.

    OdpovědětVymazat