středa 5. března 2014

KAPR SMAŽENÝ V TROJOBALU, BRAMBOROVÝ SALÁT

Suroviny:

kapr
mouka, strouhanka, vejce na obalení

10 větších brambor
1 větší mrkev
1 větší petržel
kousek celeru (zhruba stejně velký jako celer nebo petržel)
4 kyselé okurky
3 vejce
2 střední cibule
malá plechovka sterilovaného hrášku
hořčice, majonéza
sůl, pepř

Postup:

Kapra naporcujeme podle toho, jak ho máme rádi (já nejradši krájím na půlpodkovy). Kousky ryby osolíme, lehce opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova (ryba je rychle hotová, stačí max. 15 minut). Necháme okapat na ubrousku.

Brambory uvaříme ve slupce. Zeleninu očistíme a uvaříme do měkka. Společně s oloupanými brambory, kyselými okurkami a vejci uvařenými natvrdo nakrájíme na malé kostičky. Cibule nakrájíme na jemno. Všechno dohromady smícháme v míse a ochutíme hořčicí a majonézou (záleží na chuti), osolíme a opepříme. Na závěr přisypeme hrášek a důkladně promícháme. Necháme vychladit a podáváme nejlépe druhý den, až se salát rozleží.


Žádné komentáře:

Okomentovat