neděle 15. února 2015

HOUBOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU





Suroviny:

sušené houby (čím víc hub, tím víc houbová polévka)
2 střední cibule
2 stroužky česneku
zelenina (bohatě postačí základní mrkev, celer, petržel, ale kořenového či košťálového lze použít cokoliv, co lednice dá)
2 lžíce másla
hladká mouka
pepř, sůl, lžička drceného kmínu, čtyři snítky tymiánu (2 lžičky sušeného), lžička majoránky (případně také pažitka, petržel a další zelené bylinky)





Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji v hrnci na rozpáleném másle zesklovatět. Přidáme kmín a na kostičky nakrájenou zeleninu a restujeme do hněda. Ke konci restování přidáme i prolisovaný česnek a krátce ho osmažíme. Základ zalijeme vodou nebo vývarem, opepříme, osolíme, přidáme tymián (pažitku a petržel) a houby a vaříme na mírném ohni minimálně 20 minut. Poté polévku zahustíme jíškou, kterou si umícháme z másla a hladké mouky (jak na to se můžete podívat TADY) a necháme ji dalších 15 minut provařit. Těsně před koncem rozemneme do polévky trochu majoránky.


















Žádné komentáře:

Okomentovat