úterý 25. března 2014

MÁSLOVÁ JÍŠKA

Máslová jíška je další základní ingrediencí, kterou si můžete jednoduše udělat do zásoby. Připravte si na ní tuk, tedy máslo a hladkou mouku zhruba ve stejném poměru.



Tuk rozpalte na pánvi a přisypte do něho mouku. Restuje za stálého míchání tak dlouho, dokud jíška nezíská požadovanou barvu. Pozor! Jíška se ráda připaluje, takže míchejte opravdu svědomitě. Ze začátku může být směs hrudkovitá a tuhá. Není třeba se bát, restováním se mouka "rozvaří" a jíška zřídne. Když máte hotovo, vypněte sporák a pánev odstavte. Ještě chvíli míchejte, aby se vám ke konci nic nepřipálilo. Pak už stačí jen nechat jíšku trochu vychladnout, přelít ji do sklenice a uchovat v lednici.




Proč se vyplatí jednou měsíčně obětovat 10 minut se můžete podívat TADY:
A ne - není to žrout času, a není to opruz. Je to pouze a jen o zvyku, takže se toho nebojte a jíškujte! :-) 



Žádné komentáře:

Okomentovat