středa 5. března 2014

CUKETA ZAPEČENÁ S MLETÝM MASEM A CIBULÍ

Suroviny:

1 vetší cuketa
500 g mletého maso (směs hovězího a vepřového)
4 velké cibule
celerová nať, libeček, saturejka, česnek, pepř, sůl

Postup:

Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme a dužinu na jemno nasekáme. Obě půlky a dužinu osolíme a necháme vypotit. Po cca 15 minutách půlky osušíme papírovým ubrouskem a z dužiny rukou vymačkáme vodu. Dvě cibule nakrájíme nadrobno a smícháme je v míse s masem a cuketovou dužinou. Směs důkladně okořeníme, opepříme a osolíme, prohněteme rukou a naplníme jí půlky cukety. Naplněné cukety poklademe na kolečka nakrájenou cibulí. Pečeme v pekáčku 30 - 45 minut (záleží na teplotě) - pozor, cuketa musí být měkká, nikoliv rozpečená na rozpadnutí.
Podáváme s vařeným bramborem.



Žádné komentáře:

Okomentovat