středa 5. března 2014

CANDÁT NA BÍLÉM VÍNĚ SE SLANINOU A KOŘENOVOU ZELENINOU, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S CIBULKOU

Suroviny:

candát
100 g slaniny
1 menší mrkev
1 menší petržel
kousek celeru (zhruba stejné velikosti jako mrkev nebo petržel)
200 ml smetany
100 ml suchého bílého vína
pažitka, pepř, sůl
1 menší cibule, 2 stroužky česneku
2 lžíce másla

Postup:

Candáta naporcujeme, jednotlivé porce osolíme a okořeníme. Na dno pekáčku nasypeme na kostičky nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu a slaninu, zasypeme pažitkou a zalijeme smetanou. Navrch položíme porce ryby. Pečeme přiklopené v předem vyhřáté troubě cca 15 minut (180 stupňů). Poté odklopíme, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut.
Na másle opečeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Smícháme s uvařenými šťouchanými bramborami.



Žádné komentáře:

Okomentovat