sobota 6. dubna 2019

DANČÍ KOTLETA NA MEDU A HOŘČICI




Suroviny:

1 kg dančích kotlet
3 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce ostré francouzské hořčice
2 lžíce medu
2 stroužky česneku
150 g másla
pepř, sůl
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička sušeného tymiánu, nebo větší snítku čerstvého
1 lžíce hladké mouky
200 ml dančího demi-glace, nebo hovězího vývaru

Postup:

Máslo rozehřejeme v rendlíku, přidáme k němu bobkový list, nové koření, tymián a prolisovaný česnek a na velmi nízkém plameni ho přibližně 5 minut prohříváme, aby se koření rozvonělo. Do prochladlého másla poté vmícháme hořčici a med a vzniklou marinádou potřeme v pekáčku vyskládané, osolené a opepřené maso. Necháme v lednici odpočívat alespoň do druhého dne, klidně ale i 2 - 3 dny. Poté maso pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů 2 hodiny. Maso vyjmeme a udržujeme v teple, výpek propasírujeme, podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a cca 15 minut ho necháme provařit. Maso buď vrátíme do omáčky prohřát, nebo ho na talíři přelijeme hotovou omáčkou.






















Žádné komentáře:

Okomentovat