pondělí 19. září 2016

VÍDEŇSKÁ ROŠTĚNÁ S RÝŽÍ



Suroviny:

500 g hovězí roštěné (nízký nebo vysoký roštěnec, plátky)
1 velká cibule (+ 2 cibule na ozdobení)
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sádla
1 lžíce másla
pepř, sůl
hladká mouka na obalení masa a smažené cibulky

Postup:

Plátky masa naklepeme rukou, po stranách lehce nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na troše sádla je z obou stran zatáhneme a opečeme do zlatohněda. Přemístíme je do hrnce. Cibuli nakrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném sádle ji osmažíme dozlatova. Přidáme protlak, orestujeme ho a všechno přidáme k masu, které zalijeme vodou (ještě lépe vývarem) tak, aby bylo ponořené. Přiklopené pokličkou ho poté dusíme tak dlouho, dokud nezměkne. Měkké maso vyjmeme, odložíme ho stranou a udržujeme v teple. Omáčku propasírujeme a zredukujeme podle potřeby. Poté ji dochutíme solí a pepřem a pomalu v ní rozpustíme lžíci másla. Už nevaříme! Roštěnou podáváme s rýží a smaženou cibulí.*

* Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozdrobíme ji prsty na kroužky. Ty obalíme v hladké mouce a ve vyšší vrstvě oleje je smažíme dozlatova. 










Žádné komentáře:

Okomentovat