pondělí 8. prosince 2014

VAJEČNÝ (VÁNOČNÍ) LIKÉR


Suroviny:

1 plechovka Salka (nebo 400 g domácího, jak si ho jednoduše uvařit se můžete podívat TADY)
250 ml rumu (a více podle chuti, čím více alkoholu použijete, tím lépe bude likér konzervovaný, likér můžete vyšperkovat například i domácí ořechovicí)
3 žloutky
vanilkový extrakt (podle chuti, recept najdete TADY), případně vanilkový cukr

Postup:

Všechny suroviny přemístíme do vyšší nádoby a vyšleháme je ručním šlehačem, aby se důkladně propojily. Necháme je chvíli odstát a během toho je několikrát ručně promícháme, aby opadla pěna vzniklá při šlehání. Poté likér slijeme do vyvařených a vysušených lahví. Uchováváme v lednici.


Žádné komentáře:

Okomentovat