středa 19. listopadu 2014

KONFITOVANÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ S HRNKOVÝM KNEDLÍKEM A SE ZELÍM


Suroviny:

500 g vepřové pečeně
100 g špeku
300 g vepřového bůčku (vypečené sádlo má Muž rád na chleba a k tomu přikusuje právě bůček, proto ho přidávám, jinak je jeho použití volitelné)
sádlo (tak akorát na to, aby bylo maso ponořené)
pepř, sůl

Postup:

Maso dobře našpikujeme, lehce ho ze všech stran potřeme olejem (nejlépe se to dělá rukama, ve kterých jsme rozetřeli lžíci oleje) a na hodně rozpálené pánvi ho ze všech stran zprudka opečeme dohněda, aby se zatáhlo, při pečení nepouštělo šťávu a nevysušilo se. Maso poté osolíme, opepříme a vložíme ho do pekáče, ve kterém budeme konfitovat. Obložíme ho bůčkem, zalijeme sádlem a pečeme (konfitujeme) přiklopené při teplotě 100 stupňů 2 - 3 hodiny, dokud není měkké. Do masa během pečení zbytečně nepícháme, aby z něj neunikala šťáva. Upečené maso a bůček vyjmeme, naporcujeme a můžeme podávat podle libosti. Sádlo slijeme a použijeme ho do dalšího vaření, nebo ho necháme ztuhnout a mažeme na chleba. Podáváme s libovolným druhem knedlíku (v tomto případě s hrnkovým, jak na něj se můžete podívat TADY) a se zelím.











Žádné komentáře:

Okomentovat