pátek 28. listopadu 2014

ANÝZKY





Suroviny:

200 g hladké mouky
120 g másla
100 g moučkového cukru (a méně podle chuti)
1 celé vejce
lžička mletého anýzu, půl lžičky mleté skořice
(půl lžičky mleté kurkumy pro barvu)






Postup (obecně o cukroví si prosím přečtěte TADY):



Mouku a cukr prosejeme do mísy a promícháme s anýzem a skořicí. Přidáme na plátky nakrájené máslo a vejce a vypracujeme rukama v hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté ho rozválíme na plát cca 4 mm silný, ze kterého vykrajujeme různé tvary a zdobíme ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů dozlatova ( cca 10 - 15 minut podle trouby).








Žádné komentáře:

Okomentovat