pátek 22. srpna 2014

BEZINKOVÁ MARMELÁDA

Na krátké povídání o bezinkách a recept na bezinkový likér se můžete podívat TADY.




Suroviny:

2 kg zralých bezinek (obraných kuliček)
1 kg cukru
pektin (Gelfix)
lžička kyseliny citronové
2 lžičky mleté skořice

Postup:

Bezinky opereme, otrháme ze stopek a dáme do hrnce. Bez přidání vody je zahříváme tak dlouho, dokud je nepřivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Poté je slijeme přes cedník a zbylou hmotu přepasírujeme. Protlak opět přivedeme k varu, přisypeme cukr, skořici a pektin a vaříme tak dlouho, dokud marmeláda nezačne želírovat. Pak přidáme půl sáčku kyseliny sorbové, krátce provaříme a vmícháme kyselinu citronovou. Ještě horkou marmeládou plníme vyvařené sklenice, zašroubujeme je a postavíme na víčko. Necháme stát do úplného vychladnutí.








Žádné komentáře:

Okomentovat