úterý 1. července 2014

JAHODOVÁ ZMRZLINA


Stěhování je ode dneška oficiálně za námi (rozuměj přemisťování věcí, spousta práce nás samozřejmě ještě čeká) a já konečně našla kabel od foťáku (úplně náhodou tam, kde by mě hledat ani nenapadlo, jak už to tak bývá), takže konečně přidávám recept na domácí jahodovou zmrzlinu, kterou jsem stihla ještě před stěhováním. A i když to vlastně není žádná velká složitost - všechno to prostě jen pomixujete dohromady - krásně to vypadá, tak se můžete alespoň pokochat.


Jen pro informaci, nanukovače "na špejli" jsou ikeácká klasika, seženete je tam opravdu za pár kaček a vždycky. Silikonové "tyčinky" jsem zakoupila předloni na www.tchibo.cz. V kombinaci s jahodovou zmrzlinou sice vypadají trochu sprostě, ale jsou perfektní. Popravdě jsem už ale od té doby nesledovala, jestli se dají ještě koupit. Možná zase v nějaké letní akci.

Jinak kuchyň je už (relativně) čistá a uklizená, většina věcí je na svém místě a druhá lednice je právě na cestě, takže hned jak dorazí, nakoupíme zásoby a já zase konečně začnu pořádně vařit, abyste měli na co koukat. Původní malou momentálně okupuje pouze načatá hromada marmelád, domácí hořčice, syrová zelenina, kefírová houba a litry kombuchy. :-) 

Tak se těšte! Pěkný den (a týden) všem!


Suroviny:

jahody
cukr moučka
tvaroh
(pro mlsné jazýčky i trocha smetany)

Postup:

Smícháme všechny suroviny v libovolných poměrech podle chuti, rozmixujeme dohladka a směsí plníme krabičky nebo nanukovače. Schováme do mrazáku a od druhého dne už jenom odebíráme, když nás přepadne mlsná. 




Žádné komentáře:

Okomentovat