čtvrtek 10. dubna 2014

ZELENINOVÁ ČÍNA


Suroviny:

2 velké cibule
po jednom kusu od červené, zelené a žluté papriky (pro pěknou barevnost)
1 velká mrkev
kus kořenové petržele a řapíkatého nebo bulvového celeru (hodně lidí zrovna tuhle zeleninu v lásce příliš nemá, takže záleží na vaší chuti, já třeba zrovna dvakrát nemusím, je-li někde přepetrželováno a přecelerováno :-) )
světlejší polovina pórku
sójová omáčka (na mojí oblíbenou, po které vás nebude bolet břicho a nepolezete do večera po zdi žízní se můžete podívat TADY)
kapka oleje
pepř, sůl, směs koření na čínu, podle chuti (např. paprika, pepř, chilli, pískavice, bazalka, muškátový ořech, kurkuma, celer)

Postup: 

Zeleninu nakrájíme na zhruba stejně velké nudličky (mrkev, petržel a bulvový celer mohou být o něco tenčí). V pánvi wokovitého typu rozpálíme trochu oleje a zeleninu na něm zprudka opekáme tak dlouho, dokud nezměkne a trochu neztratí na objemu (neměla by být měkká příliš, jen tak na skus). Přisypeme koření a zakapeme sójovou omáčkou podle chuti. Můžeme směs také dosolit, ale přidáme-li dostatečné množství sojové omáčky, nemělo by to být třeba. Celou směs ještě krátce opékáme a pak servírujeme.


2 komentáře:

  1. Anonymní4.1.15

    Máte super stránky. Děkuji za inspiraci do kuchyně ;-) Karin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Karin. Děkuji a přeji, ať té inspirace najdete co nejvíc. :-)

      Vymazat