neděle 6. dubna 2014

MAKOVEC







Suroviny:

200 g mletého máku
250 g hladké mouky
200 g cukru
prášek do pečiva
1/4 mléka
1 vejce
Postup:




Všechny suroviny dáme do mísy a ručním šlehačem důkladně promícháme, aby nám vzniklo hustší těsto. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou a rovnoměrně ho rozetřeme. Pečeme při střední teplotě asi 20 - 30 minut, dokud povrch a okraje těsta lehce nezhnědnou.



6 komentářů:

  1. Anonymní8.4.14

    Ještě bych postup vycizeloval takto:
    - nepsal bych že těsto promícháme ručním šlehačem, ale jen šlehačem. Někdo má totiž i šlehač elektrický :-)
    - možná by bylo i dobré napsat kolik je "střední teplota" pečení
    - asi bych taky uvedl v rozpisu jaký cukr použít
    Fotky chválím, jsou pěkné a pomáhají

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní9.4.14

    ŠKODA! Veliká škoda, že se nedají recepty vyhledávat podle obsahu nebo třeba abecedního seznamu. Třídění pouze do jakýchsi kategorií naprosto nepostačuje a myslím si, že většinu návštěvníků blogu od případné další návštěvy odradí. Opravdu škoda. Fotky jsou pěkné a autorka se zdá, že vaří s chutí a invencí. Škoda té práce na tom všem.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9.4.14

    Máte špatně nastavený čas na serveru!

    OdpovědětVymazat
  4. Tady je Popelčino9.4.14

    Šablona blogu třídění receptů neumožňuje. Předchozích xy vložených receptů je zde proto, protože mi přišlo líto schovávat si je doma v šuplíku. Blog je prostě od toho, aby se pravidelně sledoval. :-) Vyhledávání je v plánu, jen nejsem svépomocí schopná ho nastavit. Nefunguje jak by mělo. A o čase vím.
    Co se teplot pečení týká, bohužel nemohu sloužit, už jsem se o tom v popisech několikrát zmiňovala. Mám bohužel plynovou troubu bez ukazatele stupňů, která navíc peče jinak v úterý a jinak v sobotu a obecně vyžaduje speciální zacházení, takže teplotování by beztoho nebylo směrodatné.

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10.4.14

    Jestliže to šablona blogu neumožňuje, proč tedy nezměníte šablonu a nebo nevyužijete jiný produkt, např. e-stránky? Zveřejňovat recepty na vaření na blogu není asi úplně nejšťastnější nápad. Právě pro omezenou funkcionalitu blogu. Jestliže chápeme blog (blog = web log) jako "zápisník" pak je to opravdu jen o jednorázovém přečtení. Právě proto píši škoda! Recepty by si zasloužily, aby se k nim člověk mohl vracet, listovat v nich a t.d. To ale v blogu jde dost těžko. Zkuste o tom popřemýšlet.
    Investice do teploměru na pečení by jistě nebyla tak velká a rozhodně by byla menší než do nové moderní trouby, která dokáže automaticky udržovat nastavenou teplotu ať je úterý nebo středa nebo leden, .... :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Tady je Popelčino10.4.14

    Milý pane anonyme, jestli se Vám tu nelíbí a recepty Vám nevyhovují, určitě Vás nenutím, abyste sem chodil. Je to moje cesta a tudíž moje rozhodnutí, jak blog povedu. How simply. Mějte pěkný den.

    OdpovědětVymazat