středa 5. března 2014

VEPŘOVÁ JÁTRA NA SMETANĚ, BRAMBORY

Suroviny:

500 g vepřových jater
100 g anglické slaniny
2 cibule
200 ml smetany
vývar
pepř, sůl

Postup:

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme na pánvi. Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme ve výpeku ze slaniny dozlata (pokud máme slaninu libovější, přidáme ještě lžíci sádla). Játra odblaníme a nakrájíme na menší kostky, které přihodíme k cibuli a orestujeme dohněda. Opepříme, zalijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka. Když jsou játra hotová, přilijeme do výpeku smetanu, směs osolíme a necháme cca 10 minut provařit.
Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo bramborami.



Žádné komentáře:

Okomentovat