čtvrtek 13. března 2014

TARHOŇA

Tarhoňu můžeme připravit dvěma způsoby. 

Prvním je uvaření ve slané vodě - hrnek těstovin vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme podle návodu na obalu většinou 6 - 10 minut, a nebo prostě a jednoduše - dokud není tarhoňa měkká. Poté slijeme, necháme důkladně okapat a v hrnci ji promícháme s trochou oleje a přikryjeme poklicí, aby nevychládala a neslepila se.

Druhým způsobem, jak tarhoňu upravit, je dušení. Na suché rozpálené pánvi těstoviny za stálého míchání pár minut opékáme. Když lehounce zhnědnou, přidáme trochu oleje a ještě krátce orestujeme. Pak zalijeme vodou (na hrnek těstovin dva hrnky vody, tedy v poměru 1 : 2), osolíme, přiklopíme pokličkou a na nejmenším ohni dusíme, dokud do sebe tarhoňa všechno vodu nevsákne. To trvá přibližně 15 minut. Poté vypneme sporák a necháme přiklopené cca 10 minut dojít. Tato úprava má tu výhodu, že můžeme v počáteční fázi po tom, co tarhoňu nasucho opečeme a přendáme na chvíli stranou, přidat i nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, nebo obojí.



Žádné komentáře:

Okomentovat