čtvrtek 6. března 2014

KRÁLÍK NA KŘENU, BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

Suroviny:

králík
300 g čerstvého křenu
50 g másla
100 g špeku
10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, mletý pepř, sůl

Postup:

Králíka naporcujeme. Jednotlivé porce našpikujeme, osolíme a opepříme. Křen nastrouháme najemno (v rámci zachování důstojnosti doporučuji použít robota a nestrouhat ručně). Polovinou vysteleme dno pekáčku, na něj rozložíme část koření, poklademe porcemi králíka, použijeme zbytek koření a navrch nasypeme druhou polovinu křenu. Úplně nahoru naskládáme plátky másla. Přiklopíme a necháme v chladu přes noc odležet. Pečeme při střední teplotě cca hodinu, podle potřeby podléváme. Ke konci pečení můžeme křen z masa odhrnout a dopéct bez víka dozlata. Křen překvapivě ztratí veškerou svoji ostrost a králík pečený na tento způsob je nečekaně chutný.
Podáváme s bramborovým knedlíkem (recept viz "Přílohy").



Žádné komentáře:

Okomentovat