neděle 21. prosince 2014

HOUBOVÝ KUBA


Suroviny:

2 malé hrnky krup
2 hrsti sušených hub
2 střední cibule
2 - 3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
pepř, sůl, mletý kmín, majoránka

Postup:

Kroupy důkladně propláchneme a v osolené vodě vaříme do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Houby zalijeme vodou pouze tak, aby byly ponořené, osolíme a uvaříme (nebudeme je scezovat, přišli bychom tak o spoustu houbové chuti - proto je důležité, aby vody nebylo moc). Vodu zredukujeme na minimum. Na sádle osmažíme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli. K ní prolisujeme česnek, přisypeme kmín a ještě krátce zarestujeme. Všechno dohromady smícháme v pekáčku, přidáme majoránku a pepř a nepřiklopené pečeme v troubě 15 - 30 minut, dokud se neodpaří přebytečné tekutiny.








Žádné komentáře:

Okomentovat