středa 5. března 2014

BRAMBORÁK S UZENÝM MASEM A ZELÍM

Suroviny:

brambory
česnek
sůl
majoránka, pepř, drcený kmín
vejce
hladká mouka
- všechny suroviny dle množství brambor

Postup: 

Brambory oloupeme a nastrouháme. Lehce osolíme, promícháme a přebytečnou vodu částečně slijeme (já to nedělám, takže záleží na zvyku). Přidáme prolisovaný česnek a majoránku (záleží na tom, jak kdo rád, já zdaleka nešetřím). Přidáme trochu drceného kmínu, vmícháme vejce a zaprášíme moukou. Směs dělám od oka, nevážím, takže kdo potřebuje vědět přesné poměry, doporučuji vyhledat si nejvhodnější recept jinde. :-) Smažíme na rozpáleném vepřovém sádle dozlatova. Podáváme s plátkem uzeného masa a kyselým zelím.


Žádné komentáře:

Okomentovat